İç ve Dış Paydaş Çalışmaları

Daire Başkanlığımız tarafından kurum içi ve kurum dışı paydaşlarımızla yıl içerisinde çeşitli faaliyetler yapılmaktadır.

* Daire Başkanlığımız tarafından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret ve İşletme Yönetimi programları öğrencilerine, 25 Kasım 2020 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK tarafından “Kütüphane E-Kaynaklarının Tanıtımı ve Uzaktan Erişim” konulu online eğitim verildi.

Eğitimde öğrencilere öncelikli olarak Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar, bu kaynakların nasıl kullanılacağı ve e-kaynaklara uzaktan erişimin nasıl yapılacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi.

* Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu Derneği (ANKOS) tarafından “Pandemi Sürecinde Kıtalararası İşbirliği Çözümleri" ana teması ile 16-18 Kasım 2020 tarihleri arasında çevrimiçi olarak düzenlenen "VI. Ulusal Kaynak Paylaşım Çalıştayı"nda 16 Kasım 2020 Pazartesi günü saat 10.00-11.20 saatleri arasında gerçekleştirilen "Türkiye'de Kaynak Paylaşımı Uygulama Örnekleri" isimli panele Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dilber SARIKAYA konuşmacı olarak katılmıştır.

* Koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen fiziki eğitim, toplantı, seminer vb. etkinliklerin yerine Ankos Derneği ve yayıncı firmalar tarafından organize edilen hem mesleki ve hem de eğitim-öğretim ve araştırma çalışmalarını destekleyici nitelikteki Mart-Haziran döneminde yaklaşık 150 ve Temmuz-Ekim döneminde ise 135 online eğitim olmak üzere toplamda 300’e yakın online eğitim ile kullanıcılarımızın uzaktan eğitim sürecine destek olunmuştur.

* Pandemi sürecinde yayınevleri ve aracı firmalar tarafından ücretsiz erişime açılan ve uzaktan eğitim sürecini desteklemek amacıyla Mart-Haziran döneminde 70 adet ve Temmuz-Ekim döneminde ise 45 adet olmak üzere toplamda 115 veri tabanı deneme erişimine açılmıştır.

* 2020 yılı Ekim ayı içerinde paydaşlarımızla yaptığımız işbirliği çalışmaları kapsamında Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu bünyesinde oluşturulan kütüphane için başlatmış olduğumuz kitap bağışı kampanyası neticesinde derlenen kitaplar Yüksekokul bünyesinde hizmete sunulmak üzere gönderilmiştir.

* 2020 yılı Ekim ayı içerinde paydaşlarımızla yaptığımız işbirliği çalışmaları kapsamında Dicle Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Merkez Kütüphanesine elimizde bulunan fazla nüsha yayınlar gönderilmiştir.

* 2020 yılı Ekim ayı içerinde paydaşlarımızla yaptığımız işbirliği çalışmaları kapsamında Üniversitemiz Merkez Kütüphane basılı kaynak koleksiyonunun geliştirilip zenginleştirilmesi amacıyla İstanbul Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Ankara Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne yayın bağışı talep yazıları gönderilmiş olup, İstanbul Valiliği'nden yaklaşık 40 koli kitap bağış olarak tarafımıza gönderilmiştir.

* Tıp Fakültesi Dekanlığı'nın yazılı talebi doğrultusunda Dekanlık bünyesinde oluşturulan kütüphanenin düzenlenmesi ve kullanımına hazır hale getirilmesi amacıyla birimimiz adına ilgili personellerimiz 26 Ekim 03 Kasım 2020 tarihleri arasında gerekli çalışmaları yaparak kütüphaneyi kullanıma hazır hale getirmişlerdir.