Protokol İmzalandı Kütüphane Binamızın Temeli Atılacak

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yoğun girişimleri sonucunda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Kütüphane Binasına kavuşuyor. Yaklaşık 25 milyonluk bir yatırım olan kütüphane binamız üniversitemizin kalbi olacak.

27 Mayıs 2016 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Üniversitemiz Senatosu tarafından fahri doktora unvanı verildi. Bu tören esnasında açılış konuşması yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, kütüphanelerin üniversitelerin kalbi olduğunu ancak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bir kütüphane binasına sahip olmadığını dile getirerek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan bir kütüphane binası yaptırılması talebinde bulundu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile Spor Toto tarafından üniversitemize 11.327 m²’lik bir kütüphane binası yapılması kararı alındı.

Kütüphane Binamızın Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet M. Kasapoğlu arasında 6 Temmuz 2018 tarihinde kütüphane binamızın yapılabilmesi için üst düzey protokol imzalandı. Konu ile ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 11.327 m²’lik bir alana yapılacak olan kütüphane binamızın uygulama projelerinin tamamlandığını ihale sürecine girildiğini söyledi. Kütüphane binasının yaklaşık 25 milyonluk bir yatırım olduğunu belirten Rektör Karakaya, binanın temelinin de çok kısa sürede atılacağını müjdeledi. Rektör Karakaya, kütüphane binasının toplam alanının 11.327m², bina oturum alanının 4.834 m² olduğunu belirterek binanın 17 çalışma salonu, 4 etkinlik salonu, 8 personel ofisi ve 2.100 m² toplam kitaplık alanından oluştuğunun bilgisini verdi.

Kütüphane binasının üniversitenin kalbi olacağını ifade eden Rektör Karakaya, binanın şehrimize ve üniversitemize hayırlı olmasını diledi. Prof. Dr. Vatan Karakaya, kütüphane binamızın yapılması talimatını veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve kütüphane binamızı yapacak olan Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığına ve Teşkilat Başkanı Mehmet M. Kasapoğlu ile birlikte katkı sağlayan herkese teşekkür etti.